Over ons

Mijn naam is Petra Modderkolk. Mijn liefde voor yoga is zes jaar geleden begonnen.

Tijdens een yoga retreat op Ibiza ontdekte ik dat yoga-houdingen en ademhalingsoefeningen me rust gaven. Terug in Nederland volgde ik de Basisopleiding Hatha Yoga 100 uur bij Yoga Docent Opleiding in Utrecht.

Na de opleiding mocht ik meteen beginnen met het geven van Hatha yoga bij ‘Kayana, next level studio Drenthe’.

In de zomer van 2018 gaf ik een vervolg aan de opleiding Hatha-yogadocent. In het prachtige Rishikesh (India), was ik gedurende een maand in een ashram. Daar leerde ik veel over de yogahoudingen, de ademhalingstechnieken en de filosofie omtrent yoga. Het bracht me een schat aan kennis en vaardigheden die ik nu mag overbrengen bij de yogasessies. Ook heeft de opleiding mij persoonlijke inzichten gegeven: met een open blik de wereld in kijken zonder oordeel en verwachtingen en te leven in het Nu. Ik behaalde er het diploma RYT 200 (registered Yoga Teacher).

Door mijn eigen ervaringen en het observeren van mensen, collega’s en medestudenten zie ik het positieve effect: als je met je lichaam op de juiste manier aan de gang gaat, ligt het binnen ieders vermogen om je steeds beter te voelen en te herstellen van ongemakken. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Mede door de verdieping van de yoga-opleiding dichtbij de bron (India), waarbij ik leerde uiterste precisie in te zetten, kan ik verantwoord met inzichten voor eenieder begeleiding bieden. Elke deelnemer ontvangt aandacht en begeleiding op maat en mag daarbij positieve veranderingen verwachten. Wanneer je yoga toevoegt in je leven, zul je niet alleen flexibeler worden van lichaam, maar ook van geest. Je gaat het leven meer accepteren zoals het loopt en leert daarmee flexibeler omgaan.